Cinlerin Eğlenceleri Ve Düğünleri



İlk olarak gayri-müslim, suflileri ele alalım.

Sufliler yeniden kendi içlerinde gruplara ayrılırlar. İnançları olanlar olmayanlar vardır. 

Ancak inançtan kastım dini değildir. Yalnızca anane ve alışkanlık edindikleri belli göreneklerden söz ediyorum. Bir grup sufli cinler yeniden kendi evveliyatlarıyla ilgili belli ay ve günlerde kutlamalar yaparlar. 


Nedir bunlar? 

1. Mahlin muhsif 
2. Rabiyesin-i ahlit 
3. Kafirin menhümin. 

Evet bu 3 ibare görenek haline gelmiş uygulama her sene kendi aralarında kutlanır. Yanlız burda çok ehemmiyetli bir konu vardır. Bilhassa Rabiyesin-i ahlit kutlamaları onların zafer olarak gördüğü bir kutlamadır ve katiyen kalabalık içinde kutlanmaz. Olası mevki herkesten uzakta kutlanır ve müslümanlardan olabildikleri kadar uzaklarda kutlanır. 

Eğer buna bir müslüman cin tanık olsa muhtemelen savaş sebebi olur. Sufli cinlerde paskalya, noel, yada cadılar bayramı diye kutlamalar olmaz. Tek kutladıkları bu yukarıda saymış olduğum 3 kutlamadan ibarettir. Yine cinlerde düğünler ve eylenceler vardır. Düğünlerde genelde kalabalık olunmaması en büyük özelliklerinden biridir. Örneğin bir düğünde en fazla 150-200 kişi kadar olur. Bu görsellik bu arada düğüne katacakları insanlara karşı bir göz boyamadan ibarettir. Bir insan 1000 ve üzeri bir düğün gördüğünde muhtemelen ehemmiyetli hatırı sayıır bir kişinin düğünü olduğuna kanı getirir ki kişinin çevreninde bu niteliklere sahip kimseler nadir olur. Bu sebeple daha az katılımla insanları düğüne çekebilir bu sayede pislik, dışkı, ve idrar yedirip içirebilirler. Bu sayede düğün sırasında cinler belirlenen insanlara tasallut olabilirler. Birde eylenceleri vardır. Bunlar genelde genç kesim arasında gerçekleşen kimi oyunlar, güç gösterileri, ve becerileri üzerine olur. Yaşlı kesimde ise daha sakin eylenceler mevcuttur. 
Bu yazdıklarımız sufli cinler için geçerli olanlardı. 


Birde mü'min, müslüman kesiminde neler olduğuna bakalım,

Ulvi arkadaşlarımız daha evvelki yazılarda da belirttiğim gibi günlerinin büyük bir bölümünü iman üzerine harcarlar. Onlar iman dışında boşa harcayacakları vakitleri kendilerine vebal olarak adlederler. Elbette ulvi arkadaşlarımız arasında da nikah akdi gerçekleşir. Usullere uygun şekilde kız alıp verilir ve ileri gelenlerden hadim, hüddam arkadaşlarımızdan veya kuran ağzı taşıyanlardan nikah kıymaları istenir. Evlilik akdi gerçekleştiğinde taraflar 2 rekat şükür namazı kılarlar. Ve islami kaidelere uygun düğünleri gerçekleşir. Bunun dışında ehemmiyetli günlerde başka bir deyişle kandillerde, kadir gecesinde meclisler kurulur. Kuran-ı kerim okunur, yasin okunur, ilahiler söylenir, can vermişlere, peygamber efendimiz başta olmak üzere tüm peygamberlere bağışlanır. İçlerinden sesi güzel olanlar geceye ezan ve ayetlerle devam ederler. Ulvi arkadaşlarımızdan '' kutlu '' isimli bir kardeşimizin muazzam sese sahip olması münasebeti ile ilahi, ayet ve ezan-ı şerifi bizzat kendisi okumaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CİNLERLE ALAKALI TÜYLER ÜRPERTİCİ BİLGİLER - BÖLÜM 1

Tılsım Çeşitleri

Cin Padişahları