Cinlerin Ömürleri - 2017



Cinler, dumansız ateşten yaratılmış varlıklar olduklarından. hız ve vakit onlar için mevzu bahis değil. Çok süratli hareket eden ve yaşayan varlıklar olduklarından dolayı, ömürleri insanların zamanına göre hesap edilirse, tahmini 800 ile 1000 sene arasında bir ömür yaşadıkları ortaya çıkar. 
Hz. Allah söyle emretmektedir. "Cine gelince, O'nu da kavurucu ateşten yarattık."(15/27)
Biz insanlar çamurdan yaratılmış varlıklarızdır. Cinleri ise dumansız ateşten yaratmıştır. ve bu yüzden ömürleri de ateştendir. Ateşten çok korkarlar ve yanarak can verirler. 
Cinlerin yeryüzündeki sayıları tahmini olarak, dünyada beş milyar insan varsa ise, cinler altı yedi milyardır. Kimi insanlar cinlerin insanlardan üstün olduklarını, en kuvvetli varlık olduklarını sanırlar, bu hiçbir zaman doğru değildir, zira en mükemmel varlık insandır. Ancak cinlerin de alim olanları var, bu ilim ehli yüksek olan cinler tabii ki cahil insanlardan üstündürler.


Onların ömürlerinin bu kadar uzun olmasının sebebi, hayat koşullarının bizden başka bir şekilde olmasıdır. hızlarının ise insana göre çok yüksek olmasına bağlı bulunmaktadır.
Bugün fizikte "öz vaktin kısalması" denilen son derece şaşırtıcı bir vaziyet tüm günümüz ileri bilim etraflarınca kabul edilmiş durumdadır. Bu olayı kolay bir şekilde anlatmak gerekirse; "hız yükseldikçe, vakit yavaşlar. Hız, belirli bir noktaya eriştiğinde ise zaman durur" şeklinde yorumlayabiliriz.


Kaynak: Ahmed Hulusi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CİNLERLE ALAKALI TÜYLER ÜRPERTİCİ BİLGİLER - BÖLÜM 1

Tılsım Çeşitleri

Cin Padişahları